måndag 16 augusti 2010

16/8/2010 La liga snart :)

Hej, ja då var det första dagen i skolan idag, lite deppigt kanske men jag ser det positiva i det; snart är det dags för La liga. Det enda man saknar under sommaren är faktiskt fotbollen, fast det var inte riktigt så den här sommaren för man fick vara med och se när historia i fotbolls VM skrevs. Spanien, skriver historia redan när de har tagit sig vidare från kvartsfinalen men nöjer sig inte med det utan kör över "maskin" laget Tyskland och besegrar Holland i finalen med 0-1. Den som tog Spanien till finalen i mina ögon är landslags kaptenen och målvakten Iker Casillas. Bara under finalen gjorde han minst 3 helt ofattbara rädningar. Laget vann med ett mål så det kunde ha gått till straffar också, i det fallet skulle Spanien vinna garanterad för Casillas skulle inte ha några svårigheter alls..
    Okej nog om landslaget, "nya" madrid har redan spelat några matcher och Mourinho har visat vad han går för. Snubben vet exakt hur han ska jobba med varje lag och individ. Vid varje match så ser man hur han iakttar vartenda spelare och hinner samtidigt att anteckna allt. Hans val av spelare har varit mycket smarta, som borde ha gjorts för lääääänge sen. Med detta attityd och taktik kan de komma långt.
   Nästa söndag drar ÄNTLIGEN La Liga igång, och på söndag  i sin första match möter Madrid, Mallorca på borta plan. Kommer bli oerhört spännande och roligt att se det "nya" Madrid jaga sin 32a La liga titel, men det kommer ändå kännas lite tomt och konstigt med tanke på att HJÄRTAT i Madrid och Legendaren Raul Gonzalez Blanco har lämnat laget som han har spelat i hela sitt liv. Han kommer inte kunna ersättas och kommer vara saknad, men sånt händer förr eller senare och man måste se framåt och ge nya unga talanger chansen att få glänsa..Det enda negativ i år är att tv4 Sport ska INTE sända La liga matcher längre för Canal Plus har köpt rättigheterna och därmed så kommer alla La liga matcher att sändas där från och med denna säsong. Så för min del blir det väl att STREAMA och STREAM hehe.

Med detta så var det allt för första inlägget, be back så fort nya händelser är aktuella, vilket jag tror är mycket snart med tanke på att en match ska spelas imorgon mot Standard liege :) lookin forward to it, C ya.

4 kommentarer:

  1. Fin blogg miss madridista, keep up the good work, i'm lookinh forward to see more posts and updates in ur fina blogg :)

    Best regards
    H

    SvaraRadera
  2. Som en riktig barca fan kommer jag givetvis att följa din blogg.. lol. nice!!!!!!
    puss
    Sara

    SvaraRadera
  3. Haha tack Sara jaan, det klart du ska följa. Man behöver kretiken också ;)

    SvaraRadera